Logo

Araçların Ağırlıkları, Boyutları ve Yüklenmelerine İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik Çalıştayı Gerçekleştirildi

  İnsan ve eşya taşımak amacıyla ülkemiz karayollarında seyreden tescilli veya tescilsiz motorlu ve motorsuz araçlar ile yabancı plakalı araçların yüklü ve yüksüz olarak uyacakları boyutları ve ağırlıkları belirlemek ve ağırlıkları/boyutları itibariyle yasal sınırı aşan araçların trafiğe çıkış esaslarını düzenlemek amacıyla hazırlanan "Araçların Ağırlıkları, Boyutları ve Yüklenmelerine İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik" taslağına ilişkin kamu kurum ve kuruluşları ile sektör temsilcilerinin görüş ve önerilerini almak için Genel Müdürlüğümüz Lojistik ve Kombine Taşımacılık Dairesi Başkanlığı tarafından organize edilen çalıştay 22 Haziran 2022 tarihinde geniş bir katılımla gerçekleştirildi.

Genel Müdür Yrd. Sn. Dr. Murat KORÇAK’ın açılış konuşmasıyla başlayan etkinliğin ilk oturumu Lojistik ve Kombine Taşımacılık Dairesi Başkanı Sn. Sinan OĞUZ’un Yönetmelik taslağıyla ilgili bilgilendirici sunumu ve ilgili sektör temsilcilerinin mevzuat çalışmalarından beklentilerini açıklayan sunumlarıyla devam etti.

Öğleden sonra gerçekleştirilen ikinci oturumda ise Yönetmelik taslağı kapsamında araçların ağırlıkları, boyutları ve yüklenmelerine ilişkin hususlar, özel izin belgelerinin kategorizasyonu, hız kısıtlamaları, sürüş zamanları ve destek araçlarının nitelikleri konuları tüm katılımcılarla detaylı şekilde istişare edildi.  

 

Fotoğraflar