Logo

Bozulabilir Gıda Maddelerinin Taşınmasına İlişkin Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın Kurumsal Kapasitenin Güçlendirilmesi’ AB Projesinin Kapanış Etkinliği 18 Nisan 2022 Tarihinde Ankara’da Gerçekleştirildi.


Ülkemiz ve Avrupa Birliği’nin mali desteğiyle Genel Müdürlüğümüz tarafından yürütülen “Bozulabilir Gıda Maddelerinin Taşınmasında Kurumsal Kapasitenin Güçlendirilmesi” projesinin kapanış etkinliği 18 Nisan 2022 tarihinde Ankara’da düzenlendi.

Etkinlik, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Ulaştırma Sektör Yöneticisi Göktuğ KARA, Türk Standardları Enstitüsü Genel Sekreteri Aykut KIRBAŞ ve UHDGM Genel Müdürü Murat BAŞTOR’un açılış konuşmalarıyla başladı.  Açılış konuşmasında, projenin ülke ekonomisine, halk sağlığına ve gıda kaybının azaltılmasına sağlayacağı faydalara işaret eden ve projenin başarıyla yürütülmesinden duyduğu memnuniyeti belirten Sayın Baştor, katkı sağlayan tüm taraflara teşekkürlerini sundu.

Proje yüklenicisi konsorsiyumun lideri olan Eptisa Mühendislik ve Müşavirlik Hizmetleri Proje Direktörü Emre Melek, yaptığı sunumda proje bileşenleri hakkında detaylı bilgiler verdi. Devamında söz alan proje uzmanlarından Emrah Deniz, yaş meyve ve sebze taşımacılığında ATP kurallarının uygulanabilirliği, proje ekonomisti Şeyla Ergenekon ise proje kapsamında gerçekleştirmiş olduğu fayda-maliyet analizine ilişkin bilgiler sundu.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı yetkililerinin yanı sıra TSE, Tarım Bakanlığı, UND, Treder, FAO ve sektörün ilgili tüm taraflarının bir araya geldiği etkinlik, UHDGM Genel Müdür Yardımcısı Murat KORÇAK’ın kapanış konuşması ile son buldu.

Fotoğraflar