Logo

'Bozulabilir Gıda Maddelerinin Taşınmasında Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın Kurumsal Kapasitesinin Güçlendirilmesi’ projesinde Mersin Saha Ziyareti 14-15-16 Şubat 2022 tarihinde gerçekleşti.

 Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Denetim personeli için teorik eğitimler sonrasındaki pratik eğitimler Mersin ATP Test merkezinde ve Kazanlı-Mersin KGM yol kenarı denetim istasyonunda gerçekleştirilmiştir.

Saha ziyareti, ATP uygunluk belgesi almak için gelen araçların nasıl test edildiği, sıcaklık testlerinin nasıl yapıldığı gibi konularda bilgilendirme ile başlamıştır. Sahada bulunan araçlarda ATP’li taşıma yapanların incelemesi yapılmış ve farklı ATP ayırt edici işaretleri taşıyan araçlar incelenmiştir. Ayrıca saha içerisinde yer alan soğuk zincir depolama alanları bilgi amaçlı gezilmiştir. Daha sonra Mersin Kazanlı’da bulunan KGM Denetim istasyonuna geçilmiş ve gerekli trafik güvenliği dikkate alınarak yaklaşık 5 araç incelenmiştir.

KGM Denetim istasyonu alanında yapılan uygulamalar sırasında tüm katılımcılar, teorik eğitimler sırasında anlatılan konuları birebir sahada görme imkânı olmuştur.

 

Fotoğraflar