Logo

2023 YILI UBAK İZİN BELGESİ BAŞVURULARINA İLİŞKİN DUYURU

2023 YILI UBAK İZİN BELGESİ DAĞITIMI BAŞVURUSU YAPILACAK FİRMALARIN DİKKATİNE

 

·       2023 yılı UBAK izin belgesi müracaatları 01 Ekim-31 Ekim 2022 tarihleri arasında yapılabilecektir.

·       Başvurular e-Devlet kapısı üzerinden Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı hizmetlerinden Sınır İşlemleri altında "UBAK İzin Belgesi Dağıtımı Başvurusu" seçeneği seçilerek yapılacaktır.

·       2023 yılı UBAK izin belgesi müracaatları yapılırken öncelikli olarak e-devlet kapısı üzerinden firmaya ait iletişim bilgilerinin (cep telefonu ve e-posta) güncellenmesi gerekmektedir. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı hizmetlerinden Firma İşlemleri altında " Firma İletişim Bilgisi Güncelleme" seçeneği seçilerek yapılacaktır.

·       2023 yılı UBAK izin belgesi müracaatları yapılırken öncelikli olarak e-devlet kapısı üzerinden firmaya ait taşıtların araç norm bildirimlerinin yapılması gerekmektedir. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı hizmetlerinden Sınır İşlemleri altında "Taşıt Euro Norm Bildirimi" seçeneği seçilerek yapılacaktır.

·       Başvurunun kaydedilmesini müteakiben firmanın iletişim bilgilerine kaydetmiş olduğu cep telefonuna "UBAK izin belgesi dağıtımı başvurunuz alınmıştır." şeklinde bir bilgilendirme mesajı gönderilecektir. Firmaların bu bildirimi takip etmeleri önem arz etmektedir.

·       2023 yılında Euro V ve üzeri araçlara UBAK izin belgesi tahsis edileceğinden Euro V altı araçlara sahip olan firmaların başvuruları dikkate alınmayacaktır.

·       Faaliyet yılında ve/veya müracaat yılının ilk dokuz ayı içerisinde (2021 yılının tümü ve/veya 2022 yılının ilk dokuz ayı) uluslararası taşımacılık faaliyetinde bulunmuş firmalar 2023 yılı UBAK izin belgesi dağıtımı müracaatında bulunabileceklerdir.

 

 

İlgililere önemle duyurulur.